Udostepniaj opcje, aby zapytac,

Ustaw automatyczne uruchamianie usług udostępniania. Użytkownicy modułu Handel mają do dyspozycji tylko język polski. Dodatkowo jeśli posiadasz e-Sklep w chmurze, adres serwera plików wymiany znajdziesz w panelu administracyjnym e-Sklepu. Dla każdego sklepu należy przeprowadzić oddzielną konfigurację. Kopiując dane z innego sklepu grupa domyślna nie będzie kopiowana.

Udostępnianie plików przez sieć w systemie Windows 10

Aby dowiedzieć się, jak to zrobić, zobacz Ustawianie sieci Wi-Fi jako publicznej lub prywatnej w systemie Windows Włącz odnajdowanie sieci oraz udostępnianie plików i drukarek, a wyłącz udostępnianie chronione hasłem. W obszarze Prywatne wybierz opcje Włącz odnajdowanie sieci i Włącz udostępnianie plików i drukarek. Możesz także wybrać opcję Dodaj własną etykietę, aby utworzyć własną nazwę miejsca.

Wprowadź nazwę i wybierz opcję Gotowe.

Używanie funkcji AirDrop na iPhonie, iPadzie lub iPodzie touch

Zmiana urządzenia używanego do udostępniania Aby zmienić urządzenie, z którego udostępniasz swoje położenie, otwórz aplikację Lokalizator na tym urządzeniu. Wybierz kartę Ja, a następnie wybierz opcję To [urządzenie] określa moje położenie. Udostępnianie szacowanego czasu przybycia do celu Dowiedz się, jak udostępnić innym osobom szacowany czas przybycia do celu w aplikacji Mapy.

Udostepniaj opcje, aby zapytac

Obserwowanie udostępnionego położenia Kiedy ktoś udostępni Ci swoje położenie lub gdy poprosisz tę osobę o udostępnienie położenia, a ona się zgodzi, możesz obserwować położenie tej osoby. Wysyłanie prośby o obserwowanie położenia innej osoby Aby zacząć obserwować inną osobę, musisz najpierw udostępnić jej swoje położenie.

Udostepniaj opcje, aby zapytac

Następnie wykonaj poniższe czynności: Otwórz aplikację Lokalizator i wybierz kartę Osoby. Wybierz osobę, której udostępniasz położenie. Przewiń w dół i wybierz opcję Poproś o śledzenie położenia, a następnie wybierz opcję OK. Odpowiadanie na prośbę o udostępnienie położenia Kiedy ktoś udostępni Ci swoje położenie, możesz w odpowiedzi udostępnić tej osobie swoje położenie: Otwórz aplikację Lokalizator i wybierz kartę Osoby.

Wybierz opcję Udostępnij poniżej imienia i nazwiska osoby, która wysłała Ci swoje położenie, aby umożliwić jej obserwowanie Twojego położenia. Jeśli nie chcesz udostępniać swojego położenia tej osobie, wybierz opcję Anuluj.

Udostepniaj opcje, aby zapytac

Udostępnianie powiadomień opartych na położeniu Począwszy od systemów iOS 14 i Udostepniaj opcje Big Sur możesz skonfigurować cykliczne powiadomienia oparte na położeniu. Otrzymasz powiadomienie, gdy dana osoba przybędzie do określonego miejsca lub je opuści, albo nie będzie przebywać w danym miejscu w określonym przedziale czasowym.

Otrzymywanie powiadomień, gdy znajomy przybędzie do określonego miejsca, opuści je lub w nim nie przebywa Otwórz aplikację Lokalizator i wybierz kartę Osoby. Wybierz osobę, której chcesz udostępnić powiadomienia.

Udostępnianie elementów pobliskim urządzeniom w systemie Windows 10

Przewiń w dół i w obszarze Powiadomienia stuknij opcję Dodaj. Stuknij opcję Powiadom znajomego, aby znajomy otrzymywał powiadomienia dotyczące zmian Twojego położenia.

Jak dostosować ustawienia funkcji AirDrop Aby wybrać, kto może widzieć Twoje urządzenie i przesyłać Ci zawartość za pomocą funkcji AirDrop: Wybierz opcję Ustawienia i stuknij opcję Ogólne.

Stuknij opcję AirDrop, a następnie wybierz opcję.

Dlaczego mam problemy z udostępnianiem ekranu podczas rozmowy przez Skype'a?

Opcje funkcji AirDrop możesz też ustawiać w centrum sterowania. W tym celu: Na iPhonie X lub nowszym przesuń palcem w dół od prawego górnego rogu ekranu, aby otworzyć centrum sterowania.

Na iPhonie 8 lub starszym albo iPodzie touch przesuń palcem w górę od dołu ekranu. Mocno naciśnij lub dotknij i przytrzymaj kartę ustawień sieci w lewym górnym rogu.

Jak udostępniać swoją lokalizację na żywo w wiadomościach [iOS]

Dotknij i przytrzymaj przycisk AirDropa następnie wybierz jedną z tych opcji: Odbieranie wyłączone: żądania funkcji AirDrop nie będą odbierane. Tylko kontakty: tylko osoby znajdujące się w kontaktach będą widzieć Twoje urządzenie. Wszyscy: wszystkie urządzenia firmy Apple znajdujące się w pobliżu i korzystające z funkcji AirDrop będą widzieć Twoje urządzenie.

Stuknij opcję Ograniczaj treść i prywatność. Stuknij opcję Dozwolone aplikacje i upewnij się, że funkcja AirDrop jest włączona.

Udostepniaj opcje, aby zapytac

Jeśli opcja Tylko kontakty jest wybrana dla funkcji AirDrop na urządzeniu ze starszą wersją oprogramowania, musisz zmienić ustawienie funkcji AirDrop na opcję Wszyscy w Ustawieniach lub w centrum sterowania.

Opcję Wszyscy możesz wybrać podczas używania funkcji AirDrop i wyłączyć ją, gdy nie jest używana.